Demanem explicacions sobre la NO presentació dels comptes municipals de RIPOLLET a la Sindicatura de Comptes de Catalunya.


Els comptes de l´ajuntament de l’exercici 2006 ja havien d’haver-se presentat a la Sindicatura de Comptes de Catalunya.

Igualment en l’informe emès per la sindicatura consta específicament que no s’ha presentat per part de la mancomunitat, de la que Ripollet forma part, aquesta documentació.
Aquest informe és públic i recull l’informació dels comptes de les mancomunitats per tal de unir-los en el Compte general de les corporacions locals.

Com especifica clarament l’informe a la seva pàgina 61 / 62 no només no s’ha presentat la documentació si no que som la mancomunitat amb més habitants que no ho ha fet.

SINDICATURA DE COMPTES DE CATALUNYA — INFORME 28/2009

Pàgina 61 :
Les mancomunitats que no van presentar l’expedient d’aprovació del Compte general a la data de tancament de l’informe, figuren en la relació següent:

Mancomunitat Població (habitants)
Intermunicipal de Cerdanyola del Vallès:
Ripollet - Montcada i Reixac 125.539
La Vall de Tenes 32.646
Intermunicipal DeltaTres 17.977
Per a Fins d’Instrucció i Cultura d’Alp, Das,
Fontanals de Cerdanya i Urús 2.268


De la mateixa forma, l’equip de govern de Ripollet no ha presentat les comptes de l’ajuntament. (plana 74)

Juntament amb el municipi del Prat del Llobregat és el municipi amb més habitants que no ha presentat els comptes municipals.

El PP de Ripollet davant d’aquestes irregularitats realitzarà tota una bateria de preguntes a l’ajuntament per esbrinar les raons de la no presentació.
Així mateix preguntem sobre la situació real de les comptes municipals.

De la mateixa forma des del PPlocal reclamem als responsables municipals més diligència a l’hora de donar compliment a totes les gestions relacionades amb la transparència dels comptes públics i més quan hi ha que donar compliment a la Generalitat de Catalunya.