Aprovada per. unanimitat la moció del PP per la neteja del riu Ripoll.

Amb el recolzament de tots els grups representats al ple municipal (  PP, PSC, CiU, ICV i COP ) ha estat aprovada la moció del Partit Popular per tal de netejar la llera del riu de objectes i plantes obstructives en cas de riuada.
Els punts d'acord han estat:
1.- 
Fer constar davant la Generalitat la preocupació de l’ajuntament  per la manca de actuacions de neteja preventiva de la llera del Riu Ripoll al seu pas per Ripollet.

2.-
Demanar a la Generalitat la informació actualitzada que disposin sobre els riscos i l’estat actual del riu Ripoll al seu pas per Ripollet per part del departament de medi ambient i l’Agència catalana de l’aigua.

3.-
Sol•licitar a Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona l'avaluació ambiental i els costos econòmics de recuperar i mantenir la llera del riu i la seva implicació per solucionar el perill i els riscos de l’actual estat del riu.

4.- 
Demanar a la Generalitat de Catalunya i a la diputació de Barcelona la retirada de la vegetació al.lòctona i els objectes grans que representin un risc en cas de riuada, tot tenint cura en la seva realització de respectar les zones de nidificació i els hàbitats de les espècies animals i vegetals que hi viuen.

5.-
Traslladar AQUEST ACORD AL DEPARTAMENT DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT DE  LA GENERALITAT DE CATALUNYA I A LA DIPUTACIO DE BARCELONA.

6.-
Realitzar des de l’ajuntament un informe que mostri l’estat actual i l’efecte posterior a l’actuació de neteja per tal de donar continuïtat en el temps a AQUESTS TREBALLS DE NETEJA.


També hen informat al ple de que el Grup del PP al Parlament de Catalunya ha presentat a la Comissió  de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya la proposta que serà debatuda a l'Octubre.