Moció contra l’enfrontament i la il•legalitat del Procés Constituent.

El Partit Popular de Ripollet presenta la moció en contra dels passos al Parlament pel camí de la il•legalitat del Procés Constituent.



A causa dels greus fets esdevinguts al parlament de Catalunya en la sessió plenària del 28/07/2016 a compte de la votació de l’informe de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent el grup municipal del Partit Popular de Ripollet proposa al Ple de l’Ajuntament l’adopció del següents acords:


Primer. Rebutjar la  iniciativa il•legal que suposa l'aprovació de l’Informe de la Comissió d’ Estudi del Procés Constituent i el conflicte que provoca entre el Parlament de Catalunya i el Tribunal Constitucional.


Segon. Defensar la legitimitat de les institucions Catalanes i rebutjar que aquestes aprovin qualsevol iniciativa contra les mateixes lleis que les legitimen com són l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Constitució Espanyola.

Tercer. Refermar el nostre compromís amb la defensa de l'estat de dret. En una democràcia ningú està ni pot estar per sobre de la llei. Tots som iguals davant la llei i els tribunals.



Quart. Instar als partits que donen suport a les resolucions il•legals del Parlament de Catalunya a abandonar les seves postures rupturistes i a acceptar la legalitat estatutària i constitucional com a fonament de la democràcia.


Cinquè.  Comunicar aquest acord a la presidenta del Parlament de Catalunya, a la Mesa del Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat i a tots els grups parlamentaris.